evenementenwijzer

Wil je een evenement organiseren maar weet je niet of je een vergunning moet aanvragen? 

Hieronder lees je meer over de verschillende soorten evenementen en de diverse al dan niet benodigde vergunningen bij de gemeente Hilversum. Een evenement is elke vorm van vermaak die voor het publiek toegankelijk is. Mocht je vraag hierover niet tussenstaan, dan kun je contact op met de gemeente Hilversum.

Wat voor feest en/of activiteit organiseer je?

  • Ik organiseer een klein evenement in de openbare ruimte, zoals een buurt- of straatfeest, sponsorloop en/of een kleinschalige sportactiviteit. Deze feesten, activiteiten, kunnen vaak volstaan met een melding. Kijk hier of je activiteit aan de voorwaarden voldoet en om je activiteit te melden.
  • Ik organiseer als particulier een feest op eigen terrein, zoals bijv een tuinfeest. Voor deze feesten en activiteiten, kun je meestal volstaan met een melding. Klik hier voor de uitleg.
  • Ik organiseer een feest / activiteit in een bedrijf, school, sportclub of verenigingsgebouw. Deze feesten en activiteiten, kunnen vaak volstaan met een melding. Klik hier voor de uitleg.
  • Ik organiseer een evenement op of aan de weg en deze is voor het publiek toegankelijk (gratis of tegen betaling). Het evenement / feest voldoet niet aan de voorwaarden voor een melding. Bekijk de uitleg over standaard evenementen en grote evenementen en het aanvraagformulier voor een vergunning. Klik hier
  • Ik organiseer een braderie of een themamarkt in een gebouw of in de openbare ruimte. Klik hier

N.B. Grote evenementen zijn verplicht aangemeld te worden bij de gemeente Hilversum voor 1 november in het voorafgaande het jaar.