regenboogstad

Je mag zijn wie je bent en houden van wie je wilt. Iedereen moet zich thuis kunnen voelen in Regenboogstad Hilversum.

De gemeente Hilversum voert sinds 2019 actief beleid voor de LHBTI-gemeenschap en richt zich op de sociale acceptatie en veiligheid van LHBTI’ers. LHBTI staat voor: lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele personen, transgender personen en intersekse personen.

Bekend maakt bemind
Sociale acceptatie van LHBTI’ers vraagt continue aandacht. Positieve aandacht, want bekend maakt bemind. We willen de LHBTI-gemeenschap in het zonnetje zetten en ontmoeting faciliteren tussen LHBTI’ers en inwoners van Hilversum. Daarom organiseert de gemeente Hilversum samen met LiveHilversum en zoveel mogelijk maatschappelijke en culturele instellingen de komende jaren diverse activiteiten.

Rainbow Week
Van 11 oktober tot en met 18 oktober introduceert Hilversum voor het eerst de Rainbow Week. Een hele week lang staat Hilversum in het teken van inclusiviteit en diversiteit met tal van activiteiten en feesten rondom die thema’s.

Hilversum krijgt een regenboogtintje! Verschillende culturele instellingen waaronder Podium de Vorstin, Café Brabant, het Filmtheater en de bibliotheek nemen deel aan de Rainbow Week met een kleurrijke programmering (waarover later meer). In de binnenstad zie je op verschillende plekken de regenboogkleuren om aan te tonen dat iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, geaardheid en afkomst, welkom is.

Hoogtepunt van Rainbow Week is Hillywood Rainbow Ball op 18 oktober in de Vorstin. Het eerste en grootste feest gericht op de LHBTI scene in Hilversum en omgeving. Rainbow Week wordt georganiseerd door de gemeente Hilversum, samen met de werkgroep LHBTI+, Hilversum Marketing en Podium de Vorstin.

Hillywood Rainbow Ball
Op vrijdag 18 oktober organiseren we samen met De Vorstin en Café Brabant een groot feest. We beginnen in Café Brabant en gaan vervolgens feestvieren in De Vorstin. En dat kunnen we alleen maar groots doen met 2012 Eurovisie Songfestival winnares Loreen (SWE), zangeres Shary-An en de Gooische Zangers. Host en DJ van de avond is Nederlands bekendste drag-persoonlijkheid Diva MayDay.

Bestel je ticket hier.

Bewustwordingscampagne
Rondom Rainbow Week ontwikkelen we een bewustwordingscampagne. Met deze campagne laten we de kleuren van de regenboog stralen en roepen we op tot verdraagzaamheid en respect voor iedereen. Hilversum laat iedereen stralen.

Een veilige plek voor LHBTI’ers in De Geus
Een veilige plek in Hilversum waar LHBTI’ers elkaar kunnen ontmoeten vind je iedere oneven week tussen 14:00-16:00 uur op vrijdag in wijkcentrum De Geus. Meer informatie over locatie en tijd vind je hier.

Meedenken?
Wil je meedenken over bovenstaande LHBTI-projecten? Meld je dan aan. Geïnteresseerden kunnen zich melden via inclusief@hilversum.nl.

Meer informatie over Hilversum regenboogstad lees je in het beleidsplan.