The Hilversum Sound

Wat is de Hilversum Sound?

Hilversum is een stad met een wereldberoemd geluid. Dit is geen letterlijk geluid. We bedoelen hiermee de Hilversumse ‘vibe’ die je overal ter wereld terug kunt horen en zien in de vorm van media, geluid en muziek. Denk daarbij aan concert en eventregistraties die over ter wereld door Hilversumse mediabedrijven worden verzorgd en uitgezonden. Internationale DJ’s en artiesten hebben Hilversum als Homebase voor hun label. Componisten, artiesten en orkesten componeren en produceren in onze stad hun muziek. Muzikale mediaformats die hun oorsprong vinden in Hilversum. En dat is best iets om trots op te zijn!

In beeld

De campagne ‘The Hilversum Sound’ brengt in beeld hoe bedrijven en professionals in de media en muziekindustrie in Hilversum samenwerken aan het maken, vastleggen en verspreiden van geluid en muziek. Het doel van deze campagne is om bezoekers en inwoners van Hilversum te informeren over de bijzondere internationale rol die onze stad speelt op het gebied van creatieve media.

De campagne is op verschillende plekken zichtbaar in de stad. In borden langs de weg, een buitenlucht expositie in stadspark de Kwekerij, online en op socials. Ook maken we tijdens de campagnemaand de winnaar bekend van de uitvraag voor de Hilversumse tune. 

Bijzonder ontwerp

De campagne heeft een bijzonder ontwerp. Muzikale elementen zoals metrum, ritme, toonsoort en dynamiek van bekende Hilversumse mediatunes zoals studio sport en the Voice zijn gebruikt om visuele vertalingen te maken met een eigen uitstraling. 

De vormgeving is ontwikkeld vanuit bewegend beeld, van waaruit vervolgens vertalingen naar stilstaand beeld zijn gemaakt.

Bekijk de campagnepagina