stationsplein

Met veel enthousiasme hebben we met lokale ondernemers en organisaties gewerkt aan het concept voor een nieuw, tijdelijk stadspark in Hilversum, de Kwekerij. 

de Kwekerij

De Kwekerij wordt een creatieve, levendige plek midden in het centrum voor ontmoeting, recreëren, beweging  en cultuur. Er is volop ruimte voor bewoners, ondernemers en lokale organisaties om hier te komen pionieren. Dat kan zijn in de vorm van een activiteit, evenement of een pop-up onderneming, van jeux de boulebaan tot kerstmarkt, een concert tot bootcamp, van een kiosk tot een horecaonderneming. In de Kwekerij komen ideeën tot bloei.

planning

Ondanks de aanpassingen die we landelijk doen door het Coronavirus kan de bouw van de Kwekerij gelukkig door blijven gaan. Hieronder staat een grove planning. We bereiden alles voor zodat de ondernemers straks snel hun deuren kunnen openen zodra het mag.

Planning

–   9 maart grondwerkzaamheden
–   16 maart bouw van het houten grid
–   23 maart plaatsen van verlichting aan het grid
–   april werkzaamheden aan het tijdelijke stadspark (gras, paden, bomen, bankjes, kweekbakken,
    sfeerverlichting, etc)
–   april voorbereidende werkzaamheden infra structuur
–   aansluitend het realiseren van de locaties voor ondernemers.

Totdat er wordt gestart met de definitieve invulling van het stationsgebied is de Kwekerij tenminste de komende 2 jaar op het stationsplein te vinden.

Nieuws over de Kwekerij

lees meer

Ondernemen in de Kwekerij

lees meer

Evenement in de Kwekerij

lees meer